Avenida Blondel 27, 7º, 1º

25002 Lleida - España

Reforma del Mercat de Treball del Reial decret- Llei 10/10



El Reial decret- Llei 10/10 va entrar en vigor el 18 de juny de 2010 i té com a objectiu cinc punts importants que afecten al model actual de relacions laborals. Aquests són: l`excés de contractación temporal, la poca flexibilitat en el desenvolupament de les relacions laborals, la reducció de l`ocupació d`aturats i l`escassa capacitat de col•locació dels Serveis Públics d`ocupació.
Basant-se en aquests punts, que el Govern considera suposen els principals problemes de les relacions laborals a Espanya, el Reial decret realitza diversos canvis substantius en el model de relacions de treball actual.
Entre ells, trobem l`augment de l`import de la indemnització per fi de contracte en els contractes d`obra i servei determinat, així com l`establiment d`un límit temporal màxim en aquests contractes a partir del qual passaràn a considerar-se contractes indefinits.
D`altra banda, s`adopten mesures per fomentar els instruments de flexibilitat interna afavorint l`adaptabilitat de les condicions de treball a les circumstàncies de la producció.
Introdueix, també, el Reial decret un increment de les bonificacions en els contractes indefinits que es realitzin amb dones, així com una bonificació del 100% de les quotes de la Seguretat Social en els contractes de formació.
Finalment, en relació a la capacitat de col•locació dels Serveis Públics d`Ocupació, la reforma proposa millorar aquesta situació amb la creació d`Agències de Col•locació amb ànim de lucre.
Bufet Horcajada


© Copyright. Horcajada Abogados . Todos los derechos reservados.