Avenida Blondel 27, 7º, 1º

25002 Lleida - España

L’eficiència dels procediments concursals.


El creixement del nombre d’empreses que en l’últim any no han pogut fer front a les seves obligacions de pagament, ens porta a plantejar la importància de la regulació d’un procediment judicial per a gestionar les situacions de crisis financera en condicions d’insolvència.
Concretament, el nostre ordenament regula aquests procediments a través de la Llei Concursal 22/2003, modificada recentment per tal d’intentar arribar a acords de refinanciació privada entre les empreses i els bancs.
El que ens hem de plantejar es si el procediment concursal resulta eficient, es a dir, si compleix amb el seu objectiu.
L’eficiència dels procediments concursals consistiria en que les empreses amb problemes financers que no són viables econòmicament, per exemple que no tenen futur perquè el seu producte no es ven, acabin tancant; i les que siguin viables econòmicament, per exemple perquè ofereixen un servei valorat pels clients, però que en un moment determinat no poden fer front als seus deutes, reestructurin la seva organització financera per tal de poder continuar en funcionament.
La majoria de països del món regulen un procediment d’aquest tipus per tal de fer front a les situacions d’insolvència en que es poden trobar les empreses. Així doncs, cada país disposa de lleis concursals que regulen aquest procediment de diferent manera. La importància d’aquests procediments radica en que estableixen un sistema de caràcter imperatiu per a que davant d’un jutge els creditors vegin satisfets els seus crèdits.
En conseqüència, el domicili social de la empresa condicionarà la eficiència de la legislació concursal donat que, en un món globalitzat com l’actual, la nacionalitat de l’empresa condiciona el resultat final del procediment, és a dir, que aquesta pugui seguir en funcionament, o bé s’hagi de liquidar. Aquest factor determina que aquestes diferències es fagin més paleses entre empreses de la Unió Europea ja que pot perjudicar el lliure comerç de mercaderies entre les empreses. Així doncs, estem a la espera d’una legislació europea comú per tal d’evitar que la legislació de cada país condicioni el resultat final de procès.

Si té problemes de solvència a la seva empresa perque temporalment no pot pagar els seus proveïdors ni creditors o bé ja no pot continuar l´activitat i ha de liquidar l´empresa posis en contacte amb un dels nostres advocats i assessoris .

Bufet Horcajada Abogados
Advocat dret consursal LLeida

© Copyright. Horcajada Abogados . Todos los derechos reservados.